Ha a gyomorsav problémák tartósan fennállnak, nyelési nehézség, gyomorégés, émelygés, vagy akár még reggel, vagy étkezé utáni fájdalom a gyomor tájékán, fennáll a veszélye annak, hogy gyomor-, vagy nyombél fekéllyel állunk szemben.
Olvassa el összeállításunkat, Dr. Tamássy Klára gasztroenterológus szakértőnk interjúja a fekélybetegségekkel kapcsolatos kérdésekre ad választ.
Patikánk a tünetek enyhítésére az alábbi - nem vényköteles - gyógyszereket ajánlja:

Savtermelést csökkentő készítmények:
AcidWell 20 mg gyomornedv ellenálló tabletta AcidWell 20 mg gyomornedv ellenallo tabletta 14x896472 2016 tn 
Gaxtron Start 20 mg gynedv ellenallo tabletta 14x587584 2018 tn Gaxtron start 20 mg pantoprazol
Quamatel mini 10 mg filmtabletta Quamatel Mini 10 mg filmtabletta 14x289701 2016 tn 
Gyomorsavat lekötő készítmények
 Gaviscon ragotabletta borsmenta izu 48x125460 2016 tn Gaviscon borsmenta ízű rágótabletta
Salvus gyógyviz 1,5 l Salvus gyogyviz 15 lit 416614 2017 tn 
Rennie cukormentes ragotabletta 96x233368 2019 tn Rennie cukormentes rágótabletta

Tamassy Klara OKAz évszakok váltásakor a patikákban nő a forgalma azoknak a nem vényköteles gyógyszereknek, amelyeket különböző gyomorpanaszok esetén vásárolnak a páciensek. A fekélybetegségek is okozhatnak ilyen jellegű panaszokat. Dr. Tamássy Klára, belgyógyász, gasztroenterológus szakorvost, kértük fel a témával kapcsolatban egy rövid interjúra.

etrendvaltasA gyomorsavtúltengést elsősorban a helytelen táplálkozás okozza. Ezért is jelentkeznek a tünetek általában a téli időszak alatt, amikor az étkezési szokások drasztikusan megváltoznak. De ne csüggedjünk, a gyomorsavtúltengés kezelése, egy kis odafigyeléssel, könnyedén megoldható. Vegyük fel tehát a harcot a gyomorsav ellen!
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Vitalitás Magazin

heliobacter pyloriA Helicobacter pylori a legelterjedtebb emberi gyomor-bélrendszeri kórokozó, az emberiség 50 százalékában jelen van. Hazánkban a felnőttek Helicobacter pylori átfertőzöttsége 50-60 százalék közötti.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

gyomor belpanaszokA gyomor-bélproblémák tipikusan ősszel és tavasszal erősödnek fel. A rendelőmben az elmúlt hetekben ismét több beteg jelent meg hasi panaszok miatt. Hogy mik lehetnek ezek a problémák, mire érdemes ügyelni és milyen módon lehet házilag is javítani rajtuk, ezt próbáltam meg a következő cikkben csokorba gyűjteni.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: baliczai.hu