labgomba 1Ma Magyarországon a lakosság 60-70 százalékának van valamilyen gombás eredetű panasza, ezen belül a körömágyon megjelenő fertőzés az egyik leggyakoribb: nagy esély van rá, hogy legalább egyszer életében mindenki átesik egy ilyen problémán
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: WEBBeteg

hg2A hüvelygomba a leggyakoribb nemi fertőzések egyike. A betegség leggyakoribb kórokozói élesztőgombák, azok közül is főként a Candida albicans nevű faj. Melyek a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?

Huvelygomba1A női nemi szervek fertőzései a nőgyógyászati jellegű panaszok egyik leggyakoribb oka. A rendellenes folyás és a hozzá társuló égő, viszkető érzés több kellemetlenséget okoz a nőknek, mint az összes többi nőgyógyászati megbetegedés együttvéve.

Huvelygomba3Élete során négy nőből három legalább egyszer megtapasztalta, mennyi kellemetlenséget tud okozni a gombás hüvelyfertőzés. Mindezek után megnyugtató tudni, hogy létezik olyan gyógyszer, mely az ilyenkor fellépő kellemetlenségeket teljes körűen kezeli:

huvelygomba7A nők 75%-a élete során valamikor sarjadzógombás hüvelyfertőzésen, orvosi nyelven vulvovaginalis candidiasison (VVC) esik át. A visszatérő hüvelygomba, a vulvovaginalis candidiasis (RVVC) ezzel szemben a menopausa előtti nők mintegy 5%-át sújtja.