herpesz5Az őszi-téli hónapokban gyorsabban terjed az ajakherpesz. A tünetek kellemetlenek, a szájon viszkető hólyagok jelennek meg, ezek később elvarrasodnak. A betegséget elsődlegesen az ún. herpesz vírus okozza, megnyilvánulása sokféle formában lehetséges.
Összeállításunkban áttekintjük az ajakherpesz lehetséges megjelenési formáit, tüneteit, kezelését.
 
Patikánk az ajakherpesz tüneteinek enyhítésére az alábbi készítményeket ajánlja:
- Zovirax ajakherpesz krém - hatóanyaga: aciklovir
- Telviran 50 mg/g krém  - hatóanyaga: aciklovir, magyar termék (EGIS)
- Herpesil gél - gyógyhatású készítmény
- Compeed® Total Care™ herpesztapasz

ffi szaj 3A világ egyik legelterjedtebb fertőző betegsége az ajakherpesz. A szájon jelentkező fájdalmas, viszkető hólyagocskák és a később megjelenő var, sokaknak okozott már kellemetlenséget. Noha a betegség legismertebb formája ez, de nem árt jobban is megismerkedni az ajakherpesz tüneteivel és kezelésével.

virus 5A herpesz világszerte sokakat gyötrő népbetegség, hazánkban is több, mint két millióan szenvednek tőle. Ennek ellenére sokan nem tudják, mi is okozza valójában, és hogyan kezelhető hatásosan. Magyarországon az emberek nyolcvan százaléka hordozza szervezetében ezt a vírust, de maga a tünet szerencsére nem mindegyiküknél alakul ki.

szaj1Érzékszerveink közül a szánknak több funkciója van, az ízleléstől kezdve a hangképzésen át az érzelmi életig... Ezért fontos, hogy egészséges legyen a leheletünk, ha a szájüregben valamilyen problémát észlelünk azonnal foglalkozzunk vele. Ebben segít összeállításunk.

Különböző szájpanaszokra patikánkban az alábbi készítményeket ajánljuk:
- Phlogosol oldat - helyi fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású készítmény
- Septofort tabletta - fogínygyulladás, szájüregi fertőzések: afta, gombás fertőzések; protézis okozta szájüregi gyulladás, nyelvgyulladás, garatgyulladás és mandulagyulladás helyi kezelésére szolgáló készítmény

szaj2A szájüreg és a garat nem egy steril környezet, mindenkinek van egy normál szájüregi mikrobákból és nem fertőző baktériumokból álló flórája. Ezt az egyensúlyban lévő flórát azonban megbolygathatja pl. egy fertőzés és ezzel gyulladást okozhat a nyálkahártyán.